Pienimuotoista lapinporokoirien kasvatusta kotioloissa lapsiperheen keskellä.

Koiramme

nartut: Peppi, Hilla, Liekki, Seita ja Aava

FI MVA Tuhkavuorten Yön Liekkimeri "Liekki"

synt: 11.11.2012  

terveys: kyynärnivel 0/0,lonkat B/B, silmät tutkittu terveeksi 17.9.2015, tulos voimassa syyskuu 2017.Jalostustarkastettu ja hyväksytty ulkomuodon ja luonteen osalta :)

Liekki on tehnyt yhdet Tuli- pennut v.2016 Hattivatin Zannin (FIN29044/07) kanssa.Pentuja syntyi 7 kpl.Synnytys hoitui luonnollisesti.3 narttua ja 4 urosta.Yksi narttupennuista jäi kotiin,Pieksun Tulen Hehku.

Liekki on menestynyt pääasiassa hienosti näyttelyissä saaden 4 SERTiä, 1x RYP3 sekä Suomen muotovalion arvon.

Liekki on erittäin laumaviettinen, oman perheen koira. Rakastaa rapsutuksia ja sohvalla vieressä oloa.Nauttii juosta vapaana.Liekki on erittäin herkkä käskyille ja ymmärtää kaiken puheen.

Liekille syntyi toinen pentue 26.8.2017.


HeJW-16  JV-16  Pieksun Tulen Hehku "Seita"

synt: 21.02.2016

Seita on Liekin pentu. Todella lupaava ja kaunis narttu.Parhainta siinä on karvapeite, joka on todella karkea ja säänkestävä.Ei tartu lumi eikä lika. Seita aloittelee näyttelyuraansa ja mielellään sitä näin hyvärunkoista koiraa näyttelyissä käyttääkin.

Jos terveys on kunnossa,Seitalla tullaan tekemään pennut mahdollisesti vuonna 2018 tai 2019. Lonkat a/b, kyynärät 0/0.

Seita on aivan ihana koira! En olisi voinut paremmin valita pentua itselleni.


FI MVA & NO MVA Tuhkavuorten Merikorento "Hilla"

synt: 17.09.2009

Hilla on tehnyt 2 pentuetta Pieksun kenneliin.Hilla on äärimmäisen hellyydenkipeä ja perso ruualle. Hilla on pätenyt myös poropaimennuksessa Tanhuassa, Manalaisen aidalla. Lisäksi on menestynyt näyttelyissä ihan kivasti vaikka ei rungoltaan ole pisin mutta siinä on sitä jotakin, joka miellyttää silmää. On jalostustarkastettu ja luonnetestattu.

Hillaa ei enää käytetä jalostukseen vaan pyörähtää vielä silloin tällöin veteraanikehissä näyttelyissä.

FI MVA SE MVA Hattivatin Zelda "Peppi"

synt: 04.04.2007

Peppi. Niin viisas kuin ihmisen mieli.Tämän koiran vuoksi rakastuin porokoiraan rotuna ja halusin syventyä rotuun enemmän. Peppi on ollut nuorena niin virtapiikki tapaus mutta samalla kauhean herkkä ihmisen ohjaukselle/käskyille. Peppi on steriloitu aikoinaan kohtutulehduksen takia. Kerkesi tehdä yhden pentueen Hattivatin kennelnimelle. Pepin rakenne on todella laadukas ja esiintyminen ja liike omaa luokkaansa. Peppi nauttii näyttelyistä ja sen todella näkee siitä vauhdista.

                                                                                                     Pieksun Erikoisnumero, synt.                                                                                                             26.8.2017

                                                                                                  Kutsumanimeltään Aava. Aava jäi                                                                                                      Liekin toisesta pentueesta kotiin                                                                                                        kasvamaan. Isänä Aavalla on                                                                                                              Aikamerkin Kiukkupussi.

Sijoituksessa: lapinporokoira uros 

Pieksun Tulen Voima

Manne jäi sijoitukseen Tuli-pentueesta. Luonteeltaan aivan mahtava uros! Tottelevainen, leikkisä ja ihmisystävällinen. Manne elää maalla kotikoirana mäyräkoiran kaverina, silloin tällöin pyörähtäen näyttelyissä. Tuloksena on ollut eh:ta sekä eri:ä. Mannella on erinomainen luuston vahvuus. Komea uroksen vahva pää. Mittasuhteiltaan onneksi myös pitkäselkäinen koska tämä poika on aivan uroksen ylärajalla korkeudeltaan.

Manne tullaan terveystarkastamaan jossakin vaiheessa.